Dag 8

6.30 Uur weer wakker. Dat ligt zeker niet aan de bedden. Die liggen, net als alle voorgaande hotels, weer prima. Tot nu toe allemaal prima hotels. Alleen het ontbijt stelt in sommige hotels niet heel veel voor. Dan is er geen brood, maar wafels, een soort mini pannenkoek. Maar ook dat vult. Bij dit hotel kun je buiten zitten te ontbijten. Lekker in de schaduw bij een graad of 23. De dag kan slechter beginnen…

Op naar Capital Reef National Park. De weg er naar toe is bijzonder. Af en toe waan je je op de maan met een weg erdoor. Tenminste mijn voorstelling van een maanlandschap. De kleuren van de bergen hebben allerlei grijstinten, afgewisseld met paarstinten.

In Capital Reef worden de bergen weer rood van kleur en de natuur groener. Hier doen we geen wandeling of uitstapjes want daarvoor is de dag te kort.

We rijden via de scenic byway 12, dit gebied lijkt af en toe veel op de alpen, door naar Bryce Canyon.
Daar komen we laat in de middag aan. Dat kwam niet verkeerd uit want daardoor was het lekker rustig in het park en hadden we bijna alle uitzichtpunten voor ons alleen. Mooi om op die manier het park te bekijken en op je gemak foto’s te maken. Foto’s maken kost namelijk veel tijd als je de familie Arling bij je hebt. Een fotoshoot is er niks bij🙈. (Grapje hoor Regina en Richard)

Bryce Canyon is volgens ons, tot nu toe wel het meest bijzondere park. Niet uit te leggen, je moet het gezien hebben. (Kan ik nu gemakkelijk zeggen..) Hieronder een kleine impressie van wat wij gezien hebben.



Pas tegen 21.15 uur kwamen we bij onze overnachtingshotel. Dit is een kleine motel in een piepklein dorpje op de route. Daar aangekomen was de receptie dicht en hing er een briefje dat we een nummer moesten bellen. Ja, handig met een Nederlandse simkaart. De overbuurman (plaatselijke supermarkt) heeft dat even voor ons gedaan en zo kwam alles weer goed. Wederom prima kamer. Bij weer een andere overbuurman, volgens mij hebben we nu ook iedereen gehad in het dorp, nog snel even eten gehaald. Zag er leuk uit…


2 reacties op ‘Dag 8

Plaats een reactie