Dag 14

Vandaag weer vroeg opgestaan voor het vervolg van onze roadtrip. Voor vertrek eerst nog even wat broodjes gehaald bij bakkerij Schat. Dit is van oorsprong een Nederlander die een succesvolle bakkerij in Bishop runt. Het is er erg druk, maar de broodjes zijn heerlijk.


Daarna richting Bodie. Dit is het meest in originele staat gebleven westerndorp, waar vroeger veel goud is gevonden. Dit trok natuurlijk veel mensen en op zijn hoogtepunt woonden er ca. 10.000 mensen. Sinds ongeveer 1940 is het verlaten en bepaalde delen zijn in takt gebleven. Het is nu een openluchtmuseum a la het Veenpark maar dan op zijn Amerikaans.




Daarna via de prachtige Tioga Pass naar Curry Village gereden. Ook dit is weer een prachtig park, waar we de nodige foto’s hebben gemaakt. Deze zal ik morgen, als we wel een goede wifi hebben, even uploaden.

Zoals beloofd:



Vanavond slapen we in het Yosemite Park in een tent. Zonder stroom en koelkast, terug naar de basis zeg maar.


In het park leven veel wilde dieren en zelfs beren en panters. Ieder tent heeft een beerlocker, een grote kast buiten de tent, waarin alles wat eetbaar is of een geur heeft in bewaard moet worden. Spannend!


Plaats een reactie