Dag 13

Op naar Bishop via Death Valley. We zijn benieuwd hoe heet het daar is. Kan toch niet veel warmer zijn dan hier. In Las Vegas was het overdag 46 graden, dus we zijn inmiddels al wat gewend. Nu, om 9.30 uur, is het al 38 graden.

In Death Valley, het laagste punt van de VS en een van de warmste plekken op aarde, dronken we een Iced Coffee. Dit hadden we in de koelbox meegenomen…heerlijk.

Eerste uitzichtpunt, waar we in de zoutvlakte kijken, heet Dante’s View. Hier, op een hoogte van ruim 1600 meter, heb je een prachtig uitzicht over de zoutvlakte van Death Valley.

Het volgende uitzichtpunt heet Zabriskie Point.

Het is hier erg heet: 116 graden Fahrenheit. Nog geen kilometer verder is het al 123 graden Fahrenheit, dat is 51 graden Celsius, dus… het is hier warm!! Zo veel te dichter we bij het laagste punt in de zoutvlakte komen, zo veel te warmer het wordt.

Om 14.30 uur lopen we op de zoutvlakte, het Badwater Basin. Dit is laagst gelegen punt van de VS en het ligt 86 meter beneden zeeniveau. Het is verschrikkelijk heet. Maar toch moet je er geweest zijn of beter helemaal niet.

Joke heeft het zout geproefd. Tja, waar zal het naar smaken? Terug in de auto, na een wandeling van ongeveer 500 meter heen en 500 meter terug, blijkt het 127 graden Fahrenheit te zijn. Buiten is het alsof een warme fohn op je staat te blazen, zo heet. Het is overigens wel een zeer droge lucht. In de auto zijn we allemaal nat van zweet, lekker fris dus…..😁

Daarna vervolgen we onze weg richting Bishop. We stoppen nog een paar keer bij wat uitzichtpunten en bij een Joshua Tree boom.


Tegen 7 uur komen we aan bij ons hotel in Bishop. Wel even wat anders dan in Las Vegas maar dat kan al gauw. Nog wat eten, blog bijwerken, en dan op bed. Het was weer een lange dag.


Een reactie op “Dag 13

Plaats een reactie