Dag 1

Vroeg opgestaan, eindelijk is het dan zover, we gaan naar de USA. ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ

We kunnen relaxed vertrekken want alles is goed geregisseerd door Joke. We hebben Jessy met een gerust hart achter kunnen laten, want die wordt de komende weken in de watten gelegd door onze buurman. Toch Lambertus? ๐Ÿ˜Š

Om 7.30 is onze taxi (Klaas en Mannie) aanwezig en halen we de familie Arling op. Zij zijn, zoals gebruikelijk ๐Ÿ˜œ, nog niet helemaal klaar, want er moet eerst nog iemand naar het toilet. Ik noem geen namen….

Om 8.15 gaan we met de trein vanaf Emmen en volgens de planning zijn we dan om 10.26 op Schiphol.

Bijna 3 uur van te voren omdat we om 13.20 gaan vliegen. Die 3 uur ben je trouwens wel nodig, want ondanks dat we thuis al ingecheckt hadden moesten we wel weer in de rij voor boardingtickets. Deze kun je normaal gesproken zelf uitprinten, maar om onduidelijke reden kon dit bij ons natuurlijk niet (grrr..) Misschien omdat we met 9 personen waren?

Daarna duurde het een hele tijd, ivm de strenge security, voordat we in de vertrekhal kwamen. We werden uitgebreid gefouilleerd, leuk!!!! Blijkbaar is dit standaard als je naar Amerika gaat. Hoort erbij laten we maar zeggen.

Uiteindelijk met een vertraging van enkele minuten zijn we vertrokken. De service aan boord was prima. We hadden ons net en wel genesteld en we kregen al een tussendoortje, drinken (Richard natuurlijk weer aan de bier… bewijs zie foto) en vlak daarna warm eten. We waanden ons zelfs even bij de Chinees want ze kwamen voor het diner aan met warme doekjes.

Aan boord aan entertainment geen gebrek. De nieuwste films kunnen we bekijken. We hebben geen kind aan Joke want ze kijkt de film “how to be a single”. Ik ga er vanuit dat ze hier geen inspiratie wil op doen…

Iedereen heeft een eigen schermpje, en tijdens het instappen kreeg iedereen zelfs een koptelefoon, lekker rustig dus in het vliegtuig. Het is natuurlijk vakantie, er moet ook ontspannen worden.

We vlogen ook nog een stukje boven Groenland. Vanuit de lucht zag dat er fantastisch uit.

Aangekomen in Detroit om 16.05 uur. (NL-tijd 22.05 uur) Daar natuurlijk weer door de strenge security, een paar uurtjes gewacht en dan door naar LA.

De vlucht van Detroit naar LA ging prima ondanks dat we inmiddels een beetje brak aan het worden zijn. Zo lang zonder slaap is blijkbaar niet goed voor ons.

In LA ging alles zeer snel, we hoefden niet meer door de douane en hadden de koffers zeer snel. Buiten aangenomen kwam direct al een busje van budget aangereden om ons naar het autoverhuurbedrijf te brengen. In no time was ook daar alles geregeld. Ondanks slechte recensies op internet (lange wachttijden, chagrijnig personeel) werden we prima en vriendelijk geholpen. We kregen een grijze Hyundai Santa Fe mee. Grote SUV die er keurig uit zag met slechts 1000 mile op de teller. Prima vervoermiddel de komende weken ondanks dat Joey en ikzelf het wel jammer vonden dat het geen Amerikaanse “bak” is.

Ons overnachtingshotel ligt op een paar km van het vliegveld, dus daar waren we binnen een paar minuten. De kamers zien er mooi uit, keuken erin, 2 aparte slaapkamers met eigen badkamer met heerlijk grote bedden. Hier zouden we ons wel een tijdje kunnen vermaken, maar het is, helaas, maar voor 1 dag.


Plaats een reactie