Dag 7

Vanmorgen vroeg opgestaan om naar Arches National Park te gaan. In het park zie je prachtige rotsformaties en natuurlijke bogen.

Eerst hebben we de Delicate Arch van de “voorkant” bekeken. Deze hebben we gisteravond van de andere kant, op een afstand bekeken. Dit was een redelijk zware trial van een uur heen en weer een uur terug en behoorlijk heuvel op. Dit leek Joke niet verstandig met haar knie en daarom besloot ze om beneden te blijven. Het mooie van deze trail is dat je er zelfs onder de Arch kunt staan en dan zie je pas hoe hoog deze is. 16 Meter namelijk. Lisa en Laura liepen voorop. Laura had er gelukkig ook zichtbaar plezier in. Gisteren had ze het wel even gezien, dat natuurgeweld met die vele stenen kolossen.

Daar is hij dan……..de Delicate Arch.

Daarna hadden we nog wat energie over voor Landscape Arches. Een trial van een paar km en niet echt lastig. Bij deze trial kon Joke ook mee. Deze boog, zie foto hieronder, heeft een spanbreedte ter grootte van een voetbalveld.

Na dit gezien te hebben zijn we het Archespark uitgereden via wat minder bekende bogen.

Op naar het volgende park: Canyonsland.  Dit park ligt ongeveer 40 km verderop.

Toen we net goed en wel in het park waren zagen we donkere buien in de verte. Omdat we zelf vrij hoog zaten, en de buien met onweer vanuit het lager gelegen gedeelte onze kant op kwamen, was dit een prachtig gezicht. Ons idee dat het hier nauwelijks regent klopt dus van geen kant. De buien waren een half uurtje later voorbij en konden we alsnog verschillende uitzichtpunten bekijken.


De bekendste is wel Mesa Arch. Moet iemand in de familie ook bekend voorkomen. Ik noem geen namen maar hij heeft daarvan een afbeelding aan de muur hangen….


Dit park zijn we tegen 20.15 uur uitgereden. De tijd gaat zo snel zo’n dag. Niet normaal, voor je het weet is het al weer 23.30 uur en zit je je blog bij te werken. Nu maar even douchen en slapen. Op naar dag 8……


Een reactie op “Dag 7

  1. Weer geweldige foto’s met mooie verhalen, eerste week zit er alweer op, gaat snel. Op naar week twee, we blijven volgen. Veel plezier, lekker genieten x

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie