Dag 5

Tegen 4.00 uur weer wakker, maar gelukkig toch weer in slaap gevallen. Nog niet helemaal gewend aan de tijden hier. Laura en Joey hebben er geen last van. Joey moeten we zelfs iedere morgen wakker maken. Die is blijkbaar wel snel gewend hier. Komt goed uit, want hij wil later in Amerika gaan wonen. Ja, dromen moet je hebben he?

Joey had voor zichzelf nog een leuk ezelsbrugje bedacht om te onthouden wat nu middag of morgen is: PM is volgens  Joey “prettige middag” en AM “achterlijke morgen”. Hij slaat thuis, in de vakantie en als hij vrij is, ook het liefste de morgen over ………..

Om 9.30 uur moeten we bij de “lower canyon” zijn. Dit is een kloof onder de grond waar de zon net door schijnt zodat je de fraaiste kleuren krijgt. We zullen zien. Daarna gaan we bij het meer Lake Powell kijken of we misschien ergens een bootje kunnen huren…….




We hebben de kloof van ca. 600 meter gelopen. Je gaat onder begeleiding van een gids, onder de grond door. Dit is een vrij nauwe doorgang. Op sommige plekken is deze wat breder. Overal kun je naar boven kijken en zie je net de lucht. De kloof is gevormd door stroming van water. In het regenseizoen stroomt er nog steeds veel water door. De gids, een indiaanse, deed haar werk geweldig. Niets was haar teveel. Ze gaf veel tips hoe je mooiste foto’s kunt maken en af en toe pakte ze onze camera om foto’s te maken. Een paar daarvan, zie boven, met mijn telefoon gemaakt. Dit was een prachtige excursie.

’s Middags via de Glen Canyon Dam naar het meer geweest om een bootje te huren. We waren er al bang voor, maar alle boten waren verhuurd. In de zomer kun je de boten alleen voor minimaal 2 dagen huren. Maar soms, als je geluk hebt, kun je het korter huren. Deze keer dus niet. Dan maar een strandje zoeken om even lekker af te koelen in het meer (Lake Powell). Richard en ik hebben nog even een koud blikje Budweiser genuttigd. Deze had ik per ongeluk, ja echt waar, in de koelbox gestopt. ’t is per slot van rekening vakantie. Even het Zwitserleven gevoel ervaren….


8 reacties op ‘Dag 5

Plaats een reactie